Annak érdekében, hogy küldetésünknek eleget téve biztonságos és kényelmes légkört teremtsünk valamennyi ügyfelünk lakásában, a teljeskörű fűtésrendszer megépítésén felül az alábbi szolgáltatásokat kínáljuk megrendelőink számára:

Kéményseprő járda kiépítése

Nagyon fontos, hogy ellenőrzés, illetve kéményhiba elhárítás során a szakemberek felülről is hozzáférhessenek a kéményhez. Ezzel a rendszer ellenőrizhetősége nagyban megnő, ráadásul dugulás elhárításakor, golyózáskor is a kémény kivezető nyílásánál történnek a munkálatok, amelyek a kéményseprő járda megléte és megfelelő állapota esetén biztonsággal végezhetők.

ÖSSZEKÖTŐ elemek cseréje

Az összekötő elemek, könyökök, füstcsövek anyaga a használat során egy idő után elfárad. Az elégtelen tömörségű és állagú összekötő elemek cseréjével, a rossz illeszkedés megszüntetésével megelőzhetjük az égéstermék visszaáramlásával, a füstcső szétesésével járó kockázatot. Ha a hiba már bekövetkezett, akkor szakembereink a megfelelő elem cseréjével a hibát kiküszöbölik.

tisztító- koromzsákajtó beépítése/cseréje

Ezen az ajtón keresztül ellenőrizhető a rendszer belső állaga, valamint az abban lévő huzat milyensége. Kivitelezőink a meglévő, állagromlott koromzsákajtó cseréjét, valamint új ajtó beépítését egyaránt végzik. Ez az elvezető rendszer legalsó tisztító pontja, vagyis az első hibafelismerő pont, így ennek megléte és megfelelő állapotban tartása nagyban növeli az egész rendszer biztonságát.

levegőutánpótlás biztosítása, légbeeresztő cseréje

A fűtésrendszer működésbe lépésekor égési folyamat megy végbe a kazánon belül. A légbeeresztő rendszer beépítése, illetve javítása azért szükséges, hogy az égés ne lehessen tökéletlen, hiszen a kicsapódott anyag savas kémhatása miatt meggyengülhet a szerkezet, akár be is omolhat az elvezető. Ilyen esetben ráadásul komoly esély van a szén-monoxid visszaáramlásának is, amely sajnos könnyen tragédiához vezethet.

duguláselhárítás, tisztítás

Az elvezető rendszer eldugulása bármilyen típusú kazán esetén komoly veszélyt jelent. Fatüzelésű kazán esetében rákkeltő füst, gázkazán esetén pedig szén-monoxid áramolhat vissza a laktérbe, így megnő a mérgezés kockázata. A kémény rendszeres tisztíttatása, illetve az eseti dugulások elhárítása elengedhetetlen az égéstermék elvezető rendszer biztonságos üzemeléséhe

hő- és áramlástechnikai méretezés beszerzése, ügyintézése

Ez a dokumentum olyan számításokat tartalmaz, amelyek igazolják, hogy a kéményrendszer működése, a huzathatás megfelel az előírásoknak. A számítások rendszerszinten történnek, tehát a fűtés- és elvezetőrendszer valamennyi lényeges paraméterét figyelembe veszik. Utólagos kéménybélelés esetén például a kéményseprő általi átvétel elengedhetetlen dokumentuma, de például nyílászárócserék esetén is kötelező a beszerzése.

hibadiagnosztika és kéményhiba elhárítás

Abban az esetben, ha bármilyen hibát észlel kazánja, illetve kéménye működése során, azonnal szükséges a fűtésrendszer illetve az égéstermék elvezető rendszer diagnosztika célú vizsgálata és a kéményhiba elhárítás.

kéményseprő által jelzett hiba kijavítása

A kötelező kéményseprői vizsgálatok során sok esetben állapítanak meg a lakók egészségét közvetlenül veszélyeztető hibákat. Ilyenkor azonnal érdemes a Figyelemfelhívási nyomtatványon jelzett hibát kiküszöbölni, amiben szakembereink készségesen segítenek.

F4BFDA24-51B7-4BCE-9A47-9F236BD9C84C